Когато бях малка, майка ми често приготвяла месо с ориз, но заради моята възраст, брат ми и аз не разбирахме целия чар на това ястие. С течение на времето предпочитанията, разбира с се промениха и сега всеки от нас умира затова ястие
Затова ви предлагаме тази рецепта, в кяото ще се влюбите отп ървата хапка, а и е много лесна за приготвяне.
съставки
ориз 400 g
свинско месо 600 г
вода 1 л
лук 3 броя
моркови 2 броя
куркума 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
къри 2 ч.л.
сол 2 ч.л.
Слънчогледово олио 100 ml
Чесън 2 броя
подготовка
Измийте ориза на студена течаща вода, докато не стане бистър. Лукът, нарежете на кубчета, а морковите настъргайте.
Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в тиган в растително масло, докато течността напълно се изпари и се образува лека кора.
В друг тиган, запържете настъргания лук и моркови в масло, докато не омекнат.
Вземете дълбока купа, поставете зеленчуците, месото, ориза и добавете подправки.
В плик за печене с размери около 50 см, поставете всичко, покрийте с гореща вода, поставете неразперирани глави чесън отгоре и вържете
Пригответе във фурна предварително загрята до 190 ° С за около час. Преди да сервирате, поръсете с малко количество нарязан копър или магданоз.
Най-добре е да ядете ястието горещо, така ще почувствате перфектно целия букет от вкусове. Като допълнение към него можете да приготвите зеленчукова салата или нарязани на парчета доматки. Съберете роднини и споделете с тях тази прекрасна рецепта