Този път ви отвеждаме в Испания, т.е. ще ви покажем как да приготвите една интересна испанска рецепта, благодарение на която омлетът ще получи съвсем различно измерение.
Испанската кухня е известна с това, че обикновено комбинира месо с различни зеленчуци, получавайки по този начин не единствено здравословна храна, но и храна, която е примамлива за окото.
Рецептата, която този път споделяме с вас е страхотна идея за закуска, с която представата за омлет завинаги ще се промени.
Необходими съставки:
3 супени лъжици олио
1 голям жълт лук, нарязан
50-60гр наденица, нарязана във формата на полумесеци
340гр картофи, нарязани на кубчета
сол и черен пипер
3/4 чаша магданоз, едро нарязан
10 яйца
1 чаша настърган Чедър
малка маруля
1/2 по-малък червен лук, тънко нарязан
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200°C.
Добавете нарязаната наденица, картофите и по 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер. Оставете да се готви в покрит съд, като се разбърква от време на време, докато картофите не омекнат, т.е. около 10 минути.
Добавете магданоза. Изсипете яйцата в тигана и разбъркайте, за да се съединят съставките. Отгоре поръсете Чедър и поставете съда във фурната.
Пече се докато чедърът се разтопи и получи кафяв цвят около ръбовете, т.е. около 15 минути.
Поставете листа маруля и червен лук в чинията за сервиране и ги полейте със зехтин. Нарежете омлета на парчета и сервирайте в чинията./mall359.com