За всички почитатели на сладкото днес имаме една върховна рецепта за чийзкейк , която няма как да ви остави равнодушни! Невероятната комбинация между брауни и чийзкейк ще се хареса както на почитателите на шоколада, така и на тези, които обичат въздушните и леки десерти. Без повече приказки - ето рецептата за страхотния чийзкейк с шоколадово тесто и малини :
Чийзкейк с шоколадово тесто и череши
Продукти за форма 24 × 14 см:
яйца (4 бр.)
100 г шоколад (тъмен или млечен)
100 g масло (масленост най-малко 82%)
100 g захар (4 супени лъжици)
100 г обикновено брашно (4 супени лъжици)
1/3 чаена лъжичка сол
100 г плодове (всякакви, пресни, от компот или замразени) - в случая малини
Пълнеж от извара:
300 г извара (масленост 5 - 9%)
яйца (2 бр.)
20 г царевично нишесте (1,5 чаени лъжички)
50 г пудра захар
Приготвяне:
Смесете маслото и шоколада, и разбъркайте до гладка смес.
Смесете яйцата със захарта.
Съберете двете смеси (шоколадовата и яйчената) и разбъркайте отново.
Добавете брашно и сол, разбъркайте до гладка смес.
Пригответе пълнежа:
Поставете всички съставки в купа и разбъркайте до гладка смес.
Вземете формата, покрийте дъното с фолио.
Визуално разделете тестото на две части, разпределете първата част във формата.
Подредете върху нея половината от плодовете.
Отгоре с лъжица разпределете пълнежа с извара.
Изсипете другата половина от шоколадовата смес отгоре.
Поставете останалите плодове отгоре.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути.
Извадете от фурната, оставете да се охлади, извадете от формата и нарежете на порции.