Ново проучване- Колбасите и каймата предизвикват рак на панкреаса

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ново проучване- Колбасите и каймата предизвикват рак на панкреаса
7396
Източник: struma.com
Снимков материал: pixabay.com
Ново проучване- Колбасите и каймата предизвикват рак на панкреаса

Според британската преса, изследвания сочат, че консумацията на преработено месо може да предизвика рак на панкреаса! Ако ядете по една наденица на ден, шансовете за получаване на смъртоносната болест се увеличават с невероятните 20%

В Швеция учени открили, че само 50 грама преработено месо (ежедневно), което може да се сравни с няколко парчета бекон, шунка или салам, вероятността за увеличаване на болестта нараства с 19%.  Проблемът е, че.

100 гр. от преработено месо, което съдържа малък бургер, увеличава вероятността за поява на болестта с 38%, а 150 гр. дори с 57%.

"Тихият убиец", често наричат така  рака на панкреаса , в своя ранен етап рядко проявява симптоматика, а когато се появяви, често са неразбираеми и трудно свързани (като болки в гърба, загуба на апетит или тегло). А точно ранното откриване на рака е от решаващо значение за превенцията на това заболяване, но поради трудното откриване, често заболяването се установява много късно, така че е малък процентът на оцелелите.

Според проучването, повече от 8000 британци годишно се разболяват от тази неизлечима болест, така че след тези открития властта правилно съветва обществото да се намали консумацията на преработено месо на максимум 500 грама седмично.

Да добавим към края, че проучването е показало, че обикновеното червено месо увеличава шансовете за получаване на рак само при мъжете, докато при жените това не е така

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft