
Пресейте брашното и прибавяйки водата, оцета, солта, олиото и едното яйце, замесете тестото, докато стане на шупли. Оставете го да почине за около 1/2 час. Разделете го на отделни питки, с големината на юмрук. Намажете ги с масло. Слагайте една върху друга 3 питки и ги разточвайте на възможно най- тънка кора. Сложете първата кора върху намазнен плот. Намажете я с разтопено масло.
Пригответе плънката като смесите натрошеното сирене, изварата, 4 яйца, содата и киселото мляко. Разпределете от плънката върху първата кора и внимателно я навийте откъм дългата страна на стегнато руло. Готовото руло завийте по ръба на подмазнена кръгла тавичка. Процедирайте така с всички останали кори, като ги редите плътно в тавата във формата на охлюв до изчерпване на количествата. На места слагайте увити в алуминиево фолио късмети. Отгоре баницата се намазва с последното разбито яйце.
Сложете баницата да се пече за около 35-45 минути в умерено загряна фурна. Готовата баница завийте с кърпа, докато се охлади.
Баницата може да приготвите и с готови кори, ако не сте уверени в уменията си да точите :) При всички положения ще е вкусна!