Аз съм от типа хора, които обичат сполучлив крем повече от самата торта. Затова, когато искам да зарадвам себе си и децата, приготвям този лек млечен крем .
Няма тайни: само правилните пропорции и умерено добавяне на подправки. Този крем с канела е популярен в слънчева Гърция . В крайна сметка, когато навън е горещо и все още искате нещо сладко, купа с такава безтегловна вкусотия ще ви бъде полезна повече от всякога!
Съставки
Мляко1 л
яйце3 бр.
захар8 супени лъжици
.Желатин1 ч.л
Пшенично брашно 6 супени лъжици
ванилова захар10 гр
Канела1 ч.л
индийско орехче 1 щипка
Бадемови венчелистчета на вкус
Подготовка
Разбийте яйцата с канелата и захарта
Смесете брашното с ваниловата захар и индийското орехче.Постепенно добавете брашно към яйчената смес.
Загрейте млякото. Изсипете желатина и, като разбърквате, изчакайте, докато се разтвори. Изсипете млякото в яйчената маса.
Изсипете бъдещия крем в тенджера, включете среден огън.Оставете да заври, като бъркате непрекъснато. Ако харесвате крема по-гъст, варете още 10 минути на слаб огън.
Изсипете крема в купички и оставете да се охлади до стайна температура. Такъв крем може да се консумира като самостоятелен десерт или да се използва като пълнеж за торта, сладкиши и др.
Основата на този десерт е класическа рецепта за крем , но канелата и индийското орехче го правят специален. За по-интересен вкус и празнично представяне препоръчвам украса с бадемови стърготини . Много вкусно и оригинално!