Номерът е в печенето - ето как се прави перфектното руло! Без напукване, супер пухкаво и вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Номерът е в печенето - ето как се прави перфектното руло! Без напукване, супер пухкаво и вкусно:
Номерът е в печенето - ето как се прави перфектното руло! Без напукване, супер пухкаво и вкусно:
5372
Номерът е в печенето - ето как се прави перфектното руло! Без напукване, супер пухкаво и вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"От малка обожавам да правя сладкиши, а любими са ми рулата с различен пълнеж. Пекла съм по различни рецепти, но чак сега разбрах каква е тайната. Този пандишпан е фантастично мек и еластичен, навива се гладко и без напукване дори след охлаждане. Номерът е в...

печенето. Кратка, висока температура..." - това ни пише Диана Д., която ни даде нейната сполучлива рецепта за пандишпанено руло . Ето какво ви трябва:

Идеалното тесто за руло

Продукти: 

  • 70 г захар
  • 75 г жълтъци
  • 8 г мед
  • 125 г белтъци
  • 25 г захар
  • 55 г обикновено брашно
  • 50 г нишестено брашно (нишесте)

Приготвяне: 

В купа се слагат жълтъците, 70 г захар и меда. Разбийте добре с миксер, докато сместа стане пенлива и светла.

жълтъци на кантара

В друга купа разбийте белтъците с 25 г захар на твърд сняг, т.е. да се получи твърд сняг, който да не пада при обръщане на купата.

Забележка: Ако имате два миксера, разбийте и двете смеси едновременно. Ако нямате два миксера, първо разбийте жълтъчната смес, оставете я настрана или в хладилника за малко, след това разбийте белтъците.

разбити белтъци и жълтъци

Разбитите белтъци не бива да престояват, а да се използват веднага по-нататък в рецептата. Смесете разбитите белтъци в жълтъчната смес, последователно с пресятото брашно (смесете и пресейте заедно гладкото и нишестеното брашно).

Разбърква се бавно, с тел, силиконова шпатула или дървена лъжица, с леки движения отгоре надолу, за да не загуби сместа от пенливост и да не спада. Пригответе голяма тава (30х40 см).

тесто за руло

Изрежете хартия за печене с размера на тавата (оставете около 1 см по-дълго от всяка страна). След това внимателно разстелете сместа върху хартията на тънък и равномерен слой.

Внимателно преместете сместа заедно с хартията в тавата (на мен ми е по-лесно да разпределя сместа равномерно върху хартията на масата, тогава слагам тавата до ръба на масата и просто издърпвам хартията с тестото върху тавата, ако това е много ви е сложно, веднага сложете хартията в тавата и тогава разстелете сместа).

Загрейте фурната до 230°C (205°C, ако използвате фурна с вентилатор). Поставете блата във фурната за 5 минути. Извадете тавата от фурната и преместете блата заедно с хартията върху работния плот.

След около 30 секунди до 1 минута обърнете блата и го поставете върху друго, чисто парче хартия за печене. Отлепете хартията, върху която се е пекъл блатът. Оставете го да изстине, намажете го с плънка по желание (сладко, сметана, крем и др.), навийте на руло и готово.

навито пандишпанено руло

Пекла съм япо тази рецепта няколко пъти, с и без вентилатор и за 5 минути блатът се изпича точно толкова, колкото да остане мек и еластичен, за да се навива без проблем и след като е изстинал. Ако е препечен, пандишпанът ще изсъхне и няма да се навие.

пандишпан руло с шоколад

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft