Носителят на Нобелова награда за медицина, д-р Ото Варбург, който е откривател на причините за рак посочва, че недостигът на кислород е в основата на развтието на болестта.
Липсата на кислород води до киселинност в организма.
Д-р Варбург открива, че раковите клетки са анаеробни (не дишат кислород) и не биха могли да оцелеят в присъствието на високи нива на кислород.
Всички нормални клетки имат съществена потребност от кислород, а раковите клетки могат да преживяват без кислород – правило без изключение”. Ако клетката се лиши на 35% от кислород в продължение на 48 часа, тя може да стане ракова “.
“За рака, за разлика от други заболявания, има безброй вторични причини.
Нашата диета играе важна роля в поддържането на правилното ниво на рН в организма.
PH балансът се явява баланс на киселини и основи във всички течности и клетки в тялото. Тялото ви трябва да бъде балансирано от гледна точка на рН нивата в кръвта и да има леко алкално ниво – 7,365 за да оцелее.
За съжаление, типичната диета на повечето хора в развитите страни се състои главно от токсични и киселинни продукти като преработени, рафинирани захари, зърна, генетично модифицирани организми и т.н. Това води до нездравословно кисела рН среда.
Небалансираната рН може да прекъсне дейността на клетките и техните функции. Прекалено киселото рН ниво на тялото може да доведе до много сериозни здравословни проблеми като рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет, остеопороза и киселини.
Ако за дълъг период от време вие поддържате в тялото си кисела среда, това може значително да ускори процеса на стареене.
Robert O. Young, в книгата си “Чудото рН” казва, че повечето здравословни проблеми възникват от киселинността. Това е така, защото паразитите, вредните бактерии, вируси, гъбички от рода на Candida растат и се развиват в кисела среда. А алкалната неутрализира бактериите и други патогени.
Така че поддържането на рН баланса е един от най-важните инструменти за оптимизиране на вашето здраве.