Ньоки Болонезе

вход през zajenata.bg
Ньоки Болонезе
admin
Добавена от: admin
16636
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с л зехтин
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
500 г кайма
520 мл готов доматен сос за спагети
500 г готови картофени ньоки
100 г настъргано сирене тип Витоша или Ементал

В дълбок тиган се сгорещява зехтинът на среден огън.
Прибавят се нарязаният на дребно лук и пресованите скилидки чесън и се готвят 5 минути.
Огънят се увеличава.
Добавя се каймата, готви се, като се разбърква с дървена лъжица 5 минути.
Сипва се доматеният сос и сместа се подправят със сол и черен пипер.
Кипва се и огънят се намалява на среден.
Сосът се оставя да къкри 10-15 минути или докато леко се сгъсти.
Междувременно ньоките се сваряват в кипяща, подсолена вода за 2 минути и се отцеждат.
Сосът се прехвърля в леко намаслена огнеупорна тава с размер 24 х 30 см и дълбока 6 см.
Отгоре се нареждат ньоките и ястието се поръсва с настърган кашкавал.
Фурната се загрява на 200 С.
Ястието се пече 15-20 минути или докато кашкавалът се разтопи, а сосът започне да къкри.
Ньоки Болонезе се поднасят със салата според сезона.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft