1 кг пресен спанак
1 ч. л. майорана
2-3 с. л. зехтин
2-3 с. л. кисело мляко
50 г орехови ядки
2 щипки индийско орехче
1 ч. л. сол
1 1/2 ч. ч. брашно
2 яйца
150 г сирене Моцарела
1 ч. л. сол
Спанакът се изчиства и се бланшира, като първо се потапя в кипнала вода и след това - в леденостудена вода.
Отцежда се и се пюрира в блендер.
Пюрираният спанак се разстила в тиган и се загрява.
Яйцата се разбиват в купа.
Добавят се постепенно брашното, солта и индийското орехче.
Сместа се разбърква със спанака.
Сиренето "Моцарела" се нарязва и се слага в купата със спанака. Омесва се тесто, което се прибира в хладилник за 30 минути, след което се слага в пош.
Орехите се смилат заедно с киселото мляко, зехтина, майораната и солта.
Тестото се прави на ньоки с помощта на поша и на ножица и се потапя в съд с кипнала вода.
Ньоките се поднасят полети с ореховия сос.