Някога мислех, че баба слага памук вътре - толкова беше мекичка! Сега вече знам - тайната на...
9 Ноември 2016
50148
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес ви предлагаме рецептата за памучно тесто - толкова е меко, че ти се иска да се изгубиш в него! С тестото много лесно се работи - удоволствие е да се меси и оформя в каквото пожелаете: кифли , пити , бухти , гевречета и пр.
ПРОДУКТИ:
240 мл. топло прясно мляко
240 мл.
топла вода
240 мл олио
5 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
20 гр. мая
840 гр. брашно
1 жълтък за намазване
240 мл олио
5 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
20 гр. мая
840 гр. брашно
1 жълтък за намазване
ПРИГОТВЯНЕ:
- Маята се разтваря в част от водата с 2 супени лъжици захар.
- Брашното се изсипва в купата, в който ще месите, добавят се солта, останалата част от захарта (3 супени лъжици), оформя се кладенче и в него се изсипват вече разтворената шупнала мая, останалата част от водата, млякото, олиото. Замесва се до фино, меко, но еластично тесто.
- Тестото се оставя да втаса, премесва се и се оформя по желание - погача, кифлички или бухтички ... Преди да ги сложите да се пекат, намажете изделията с разбит жълтък и по желание поръсете със семена - сусам, мак, кимион;
- Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 мин. Внимавайте да не изгорят отгоре, можете да покриете с фолио последните 15 минути.
В случая от тестото направихме дъхава погача от малки кифлички - вижте само колко е красива!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари