23 Август 2012
223692
Оризът понякога се превръща в мисия невъзможна дори и за най-обиграните домакини, въртящи перфектно тигана и копчето на котлона. А какво да кажем за начинаещи готвачи, които тепърва прохождат? Ето няколко трика и тънкости за успешно приготвяне на ориз.
Преди да пристъпите към термичната обработка на ориза
Какво трябва да е съотношението между вода и ориз
Не разбърквайте ориза постоянно
Ако задушавате ориз в тенджера
Когато оризът заври задължително намалете котлона
Никога не прецеждайте водата, в която сте накиснали ориза
Кой ориз е подходящ за приготвяне на китайско ястие
Кои са най-подходящите подправки за ориз
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари