Някои хора смятат, че това е плевел и го изтръгват, докато други познават тази трева и я отглеждат специално

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Някои хора смятат, че това е плевел и го изтръгват, докато други познават тази трева и я отглеждат специално
7978
Снимков материал: pixabay.com
Някои хора смятат, че това е плевел и го изтръгват, докато други познават тази трева и я отглеждат специално

Собствениците на градини познават тази трева и водят безпощадна борба с нея.

Тученицата оцелява на всякакви почви; тя се разпръсква добре на големи площи. Това растение е сукулент.

Събирайки вода в тъканите и листата, той осигурява своето оцеляване. Дори продължителната суша не е проблем за него.

Просто не трябва да смятаме тученицата за плевел, защото е годна за консумация, може да се добави при готвене по същия начин, както използваме киселец и други зеленчуци. Вкусът на тученицата е много приятен и можете да ядете, когато растението започне да цъфти.

Трука има леко кисел вкус, използва се като подправка в Закавказието и е местен заместител на каперсите. В Централна Азия тученицата е добре позната подправка, тук тя е деликатес, който се включва в менюто на ресторантите.

Най-лесният начин да приготвите тученица е да я мариновате. Сварете вода, добавете сол и тученица, оставете на огъня за 3 минути, изключете и изцедете течността. За 100 грама сочен трябва да вземете малка лъжица оцет, малко, също добавете дафинов лист и черен пипер.

За да избегнете готвенето на растението, просто го нарежете прясно в салатата си.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft