Сами по себе си яйцата са много балансирани храни, богати на витамини, антиоксиданти и здравословни мазнини.
Независимо дали ги искате под формата на омлет, "на очи" или варени, това са няколко начина да ги комбинирате, за да използвате максимално храната си.
Храна с яйце и разнообразие в допълнение:
1. Яйце и авокадо
Популярният авокадо-тост, обогатен с няколко парчета варено яйце, изобилства от здравословни мазнини, които дават достатъчно енергия, но също подобряват метаболизма.
В действителност, авокадото с настъргани яйца (или цели парчета авокадо сос) на парче пълнозърнест хляб е чудесен избор за здравословна и енергична закуска.
2. Яйце с чили или елда
Капсаицинът от лютата подправка допринася за по-ефективното превръщане на храната в чиста енергия.
Така че, в домашен омлет или тост с авокадо, добавете малко чили или елда и направете храната си супер питателна. Този вариант със сигурност е подходящ за тези, които обичат люто.
3. Запържете кокосово масло
Следващия път, вместо обикновено масло , поставете в тиган и нагрейте кокосово масло и яжте яйцата в него. По този начин получавате страхотен вкус, с много по-малко калории.
4.
Бобови растения са здравословни, от тях се правят вкусни яхнии, а също така чудесно вървят в комбинация с настъргано сварено яйце или на очи
Тези готвени ястия са богати на протеини и фибри, а допълнителна полза е, че ще ви държат за дълго време сити
5. С мляно пуешко месо
Вместо бекон или наденица, поръсете пуешко месо, подправете го и добавете две смачкани яйца. Това ястие е вкусно, здравословно и можете да го обогатите и с домат и краставица, но също и с чили или парчета авокадо.
6. Солена овесена каша
Овесените ядки невинаги трябва да са с плодовете. Пригответе я в осолена вода, добавете зеленчуци (моркови, грах) и разбира се, варено яйце нарязано на парчета.
7. Комбинирани със спанак
Можете да направите пай от филе, спанак или спанак с ориз в тиган и добавени яйца по време на печене.
По този начин ще допринесете за по-доброто свързване и използване на хранителни съставки от спанак и яйце, без да се налага да добавяте допълнителни и ненужни калории.
8. Яйца и грейпфрут
Комбинирайте ги в маруля,, домати, авокадо и млад лук. Можете да поръсите със сок от грейпфрут, а тези, които искат да експериментират с аромати, могат да добавят цели парченца грейпфрут към салатата.
Тази комбинация действа противовъзпалително, хидратира тялото, но също ускорява метаболизма