Някой, ако ми беше казал, че ще ям броколи като побъркана, щях да му се изсмея, но след тази запеканка дори децата ги заобичаха

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Някой, ако ми беше казал, че ще ям броколи като побъркана, щях да му се изсмея, но след тази запеканка дори децата ги заобичаха
Някой, ако ми беше казал, че ще ям броколи като побъркана, щях да му се изсмея, но след тази...
13275
Някой, ако ми беше казал, че ще ям броколи като побъркана, щях да му се изсмея, но след тази запеканка дори децата ги заобичаха
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зимата направи корекции не само в начина ни на живот, в стила на дрехите ни, но и в храненето ни. Често, когато няма време за измислянето на интересни ястия, поставяме на огъня тава с любимите си зърнени храни - и гарнитурата е готова. Днес ви предлагаме да разнообразите менюто си и да подготвите зашеметяваща зеленчукова запеканка

Това ястие ще се хареса на тези домакини, които обичат миксираноя дене: зърнени култури + месо + картофи или месо. В крайна сметка, сотирани броколи и зеле - не само вкусно, но и изключително диетични ястия е. Ако желаете, можете да добавите към рецептата парчета от любимото си месо или да го приготвите отделно.

 

СЪСТАВКИТЕ

500 г карфиол
500 грама броколи
150 г масло
1 супена лъжица.

прясно мляко
2 супени лъжици. брашно
150 г твърдо сирене
италиански билки
1/2 ч.. сол

 

  1. Първо сварете карфиола и броколите. Бланширайте за 3 минути след повторно кипене. След това изсипете водата и оставете зеленчуците да се охладят.
    къпина от броколи и карфиол
  2. Време е да си направите бял сос бешамел. За да направите това, сложете в дълбок тиган или малка тенджера. Поставете маслото и брашното и разбъркайте всичко, докато стане гладко.

    Добавете мляко, подправки и сол. Не се отдалечавайте от печката дори и за една минута, разбърквайте соса в продължение на 10 минути, така че да няма бучки. Когато бешамелът се сгъсти, отстранете от огъня.
    къпина от броколи и карфиол

  3. Намажете огнеупорната форма с масло. След това изсипете половината от соса на дъното тавичката и поставете броколите и карфиола
    къпина от броколи и карфиол
  4. Изсипете зеленчуците с останалия сос и изпратете ястието във фурната за 20 минути при температура от 200 градуса.
    къпина от броколи и карфиол
  5. 5 минути преди края на готвенето, поръсете ястието с настъргания кашкавал, за да направите твърда златна кора.
  6. Ако желаете може да добавите и месо в ястието, но ще трябва да си отделите малко повече време
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft