Тази чудна вкусотия няма равна, а и се приготвя лесно и бързо
Предлагаме ви рецептата за една тестена вкусотия , която равна няма. Едва ли сте яли нещо подобно, поради това и няма да го наричаме с точно определено име.
Страхотна вкусотия става – пухкава, мекичка и просто невероятна
Трябват ни около 700 грама брашно, две яйца, едно кубче мая, една лъжичка сол, една лъжица захар, една лъжичка оцет, една лъжица олио, 400 грама прясно мляко, 250 грама кайма, една глава лук, връзка праз лук, няколко картофа, червен пипер, чубрица и сол на вкус.
От изброените по-горе продукти се омесва меко тесто , което оставяме да втаса за около един час. През това време си правим плънката като запържваме една глава лук и една глава праз лук.
След това се добавя 250 грама кайма и нарязани на кубчета няколко картофа. Запържваме всичко и доливаме малко вода. Задушаваме, докато не омекнат картофите. Подправяме с чубрица и червен пипер, бъркаме хубаво и сваляме от котлона.
Отделяме една топка от тестото, а останалото го разточваме на кора, която е по-голяма от тавата. Изсипете плънката въргу нея и отгоре намажете с една кутийка сирене крема – така, че да е равномерно.
После отгоре захлупваме с останалата топка тесто. Оставяме настрани, за да втаса и намазваме с кисело мляко. Пъхаме го във фурната, където се пече на умерена температура. След като вече е готово, бихте могли да го намажем отгоре с малко масълце.
Става страшна вкусотия този така наречен тутманик , сигурни сме, че ще си оближете пръстите.