Някой му викат солена баница, но ние сме си го кръстили пица по нашенски, няма по- добра вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Някой му викат солена баница, но ние сме си го кръстили пица по нашенски, няма по- добра вечеря
Някой му викат солена баница, но ние сме си го кръстили пица по нашенски, няма по- добра вечеря
23333
Някой му викат солена баница, но ние сме си го кръстили пица по нашенски, няма по- добра вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази пица се различава от другите както по външния си вид, така и по метода на приготвяне, първоначално нейната рецепта е италианска. Освен това ястието е вид гастрономична визитна картичка на Неапол.

И така, имаме великолепна пица с типичен италиански пълнеж от домати, шунка и кашкавал. Необичайно прави тази пица ронливото и хрупкаво бутер тесто . Всичко, което е под него, след изпичане става супер сладко!

 

Съставките

Пшенично брашно 500 g

вода 240 мл

мая 8 g

захар 1 супена лъжица.

Зехтин 4 супени лъжици

сол на вкус

мащерка на вкус

Доматен сос 350 g

шунка 200 g

кашкавал 250 g

Бутер тесто 400 g

Яйчен жълтък 1 бр

 

подготовка

Пуснете маята в малко топла вода със захарта. Оставете за 10 минути. Пресейте брашното, добавете сол, олио. Изсипете тестото и останалата топла вода. Омесете тестото, затегнете купата с фолио, оставете за час. Омесете тестото, оставете за още половин час.


Разточете тестото по размер на тавата за печене и сложете хартия за печене. Поставете върху намаслена повърхност, оставете за половин час.

Изсипете доматеният сос и разнесете хубаво с вилица по цялата повърхност, добавете малко сол и суха мащерка. Сложете резенчета шунка и кашкавал, по ваш вкус може да добавите и сирене, ако искате


Размразете бутер тесто, коригирайте според размера на тортата. Покрийте плънката. Набодете повърхността на тортата с вилица, намажете я с жълтъка. 


Печете пицата на 200 градуса, първо на горния рафт за 20 минути, след това на средния за още 15 минути.

Съвет . След като извадите пицата от фурната, я оставете под памучна кърпа за 10-15 минути. Благодарение на това пълнежът ще се стабилизира, вкусът става още по-добър. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft