Няколко картофа и половинка свинско и вечерята е готова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няколко картофа и половинка свинско и вечерята е готова
Няколко картофа и половинка свинско и вечерята е готова
24370
Няколко картофа и половинка свинско и вечерята е готова
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днешното ни ястие се предлага в многобройните ресторанти в Солун, Кавала и други крайбрежни гръцки градове. Бързо, удовлетворяващо, вкусно и безумно ароматно! 

Гръцките готвачи не щадят ароматни билки : можете да усетите спиращия дъха аромат на мащерка на няколко метра. Ако това е твърде много за вас, сложете по-малко или направете букет от мащерка, риган и розмарин, както желаете. Смелете карамфила и черните чушки непосредствено преди готвене за допълнителен вкус. Апетитът вече бушува!

В идеалния случай е необходим чугунен тиган. Ако не, използвайте керамични или друг, но с дебели стени.

 

Съставки

Свинско 600 g

Лук 2 бр.

дафинов лист 2 бр.

Сухо бяло вино 100 мл

Картофи 700 g

Зехтин 3 супени лъжици

мащерка 2,5 с.л

Магданоз 1 пакет

карамфил 2 щипки

Черен пипер (смлян) вкус

 

подготовка

Обелете картофите, нарежете на кубчета, гответе до половината сварени в подсолена вода, след това прецедете.

Нарежете лукът на едри кубчета, леко запържете в зехтина. Добавете нарязаното на малки парченца месо. Поръсете го със смлян карамфил, черен пипер, сол и разбъркайте добре. Гответе на среден огън за 5-7 минути.
Залейте с вино, добавете дафинови листа, гответе още 5 минути.

Добавете картофите, разбъркайте внимателно, поръсете с мащерка и нарязан пресен магданоз. Гответе още 2 минути, след което сервирайте веднага.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft