Няколко картофа, малко брашно и яйца, шунка за разкош и вечерята е готова по- вкусна от всякога

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няколко картофа, малко брашно и яйца, шунка за разкош и вечерята е готова по- вкусна от всякога
Няколко картофа, малко брашно и яйца, шунка за разкош и вечерята е готова по- вкусна от всякога
61947
Няколко картофа, малко брашно и яйца, шунка за разкош и вечерята е готова по- вкусна от всякога
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичаме картофи, но повечето пъти ги консумираме по традиционния начин- печени, пържени или варени, но днес ще ви предложим една рецепта, с която ще преоткриете вкуса им.

Картофи под формата на пурички - рецепта на милиони, ако знаете как да си я приготввите. И не, не е пържено. Обикновено към картофеното пюре се добавя сирене или шунка, за да се придаде яркост на вкуса и тогава се оформят пръчиците. Изберете всякакъв вид паниране: галета, овесени ядки или чипс или корнфлейкс. И не забравяйте да се запасите с любимия си сос!

 

Съставките

картофи 1,5 кг

шунка 100 g

галета 70 g

масло 50 g

Яйце 3 бр

индийско орехче на вкус

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Пшенично брашно 100 g

 

подготовка

Сварете обелените и едро нарязани картофи в подсолена вода  и направете на пюре. В картофеното пюре добавете жълтъците, омекотеното масло, ситно нарязаната шунка, солта, индийското орехче, билките и разбъркайте.

Разделете останалите белтъци на две равни части. Разбийте наполовина до хубава пяна и смесете в картофено пюре, а другата част оставете за паниране.

Поръсете масата с брашно и разточете картофеното пюре в няколко колбаса. Нарежете колбасите на равни кубчета.

Потопете всяка картофена пръчица в белтъка, навийте в галета и запържете в растително масло до златисто кафяво. Сервирайте горещо и със сос! Майонеза или кетчуп са идеални добавки към тази вкусотия

Получава се картофено изкушение с хрупкава коричка, но много мека от вътре. Не е необходимо да е под формата на пръчици, може да е с топки, но продълговатите закуски са много по-удобни за потапяне в сос. Добавете малко настърган кашкавал в картофено пюре - няма да съжалявате! Тази проста американска почерпка, достойна за менюто на всеки ресторант, е подходяща като гарнитура и като самостоятелно хапване

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft