Няколко минути и всичко в кухнята е остро. Заточваме ножици, ренде и месомелачка с импровизирани средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Няколко минути и всичко в кухнята е остро. Заточваме ножици, ренде и месомелачка с импровизирани средства
3277
Снимков материал: pixabay.com
Няколко минути и всичко в кухнята е остро. Заточваме ножици, ренде и месомелачка с импровизирани средства

Опитвам се да организирам работния си процес така, че всичките ми кухненски прибори да са винаги готови за работа. Винаги ги имам наточени.

Някои може да се изненадат, но не е трудно. Не използвам професионално оборудване за заточване. Инструментите, които винаги са под ръка, ще свършат работа.

Например, за да заточите нож, можете да използвате керамични прибори. Дъното на керамичните съдове има грапава страна. Идеален е за заточване на ръбове.

Взимам нож и започвам да го движа по повърхността, рисувайки полукръг. След няколко минути ножът става остър, сякаш е заточен от професионалист. Много е лесно да се провери дали ножът е достатъчно заточен.

Трябва да вземете лист хартия и да се опитате да я срежете с нож. Ако хартията се реже добре, ножът е готов за употреба.

Има видео, в което можете да видите всички нюанси на този процес. Ако трябва да заточите нож, който е в месомелачка, трябва да използвате шкурка. Трябва да намерите равна повърхност, да я нанесете с лепило и да поставите хартия върху нея. Не трябва да се плъзга при заточване, така че е залепен.

Подобно на обикновения нож, „месомелачката“ също се заточва чрез рисуване на кръгови движения.

Използвам шкурка 180. Това е най-добрият вариант.

Малките зърна не са подходящи за заточване. Можете допълнително да затъпите остриетата и да влошите проблема.

Би било чудесно, ако използвате няколко вида шкурка при заточване. Минималният размер е 120, а максималният е 200. Метална мрежа за месомелачка трябва да бъде заточена само от едната страна. Месомелачката е част от оборудването, което трябва да се наточи само. За да се гарантира, че само едната страна на мрежата е в контакт с острието. Ако го обърнете в различни посоки, ножовете бързо ще престанат да бъдат остри. За да посоча желаната страна, изострям тази страна и оставям другата недокосната.

За заточване на ножици имам два метода, които редувам.

Първият вариант: потъркайте острието на една ножица в острието на друга. Признавам, че този метод не ми е любим. Отнема много време. Това е лично мое мнение. Някои хора обичат да заточват ножици по този начин.

Втори вариант: използвайте пила за нокти. Движа пилата за нокти по повърхността на острието. Тогава ножицата става като нова. За да тествам остротата им, изрязах полиетиленов плик.

Заточването на ренде е по-трудна задача. Имам четири метода. Ако не е много тъпо, ще свърши работа керамични съдове за готвене с грапава повърхност. Просто трябва да разтриете с рендето тази повърхност.

Следващ метод: с помощта на нож. Много ефективен метод. Вкарайте леко ножа във всяка дупка и завъртете.

Трети метод: шкурка.

Четвърти метод: иглена пила. Намирам този метод за най-ефективен.

Всеки зъб на рендето трябва да бъде заточен с пила.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft