Наближава най-чаканият пролетен празник - Великден ! А какво е той без пъстрите и красиви боядисани яйца? Естествено, преди самата процедура всяка домакиня преглежда прилежно мрежата за нови идеи за боядисване и най-важното - за трикове, които ще предотвратят напукването на яйцата при варене .
Ние събрахме за вас няколко безценни съвета как правилно да сварите великденските яйца . Ето ги и тях:
Използвайте яйца, които са на една седмица
Основното правило е, когато купувате яйца за боядисване за Великден, е да са от няколко дни, защото се боядисват и се белят по-добре.
Ако боядисвате пресни яйца, не забравяйте да добавите половин супена лъжица сода за хляб към водата, в която ще варите яйцата.
Извадете яйцата от хладилника преди варене
Два часа преди да сварите яйцата трябва да ги извадите от хладилника, така шансовете да се счупят са по-малки.
По-малко яйца в съда
Не слагайте много яйца във съда само за да спестите време. Сложете яйцата в по-голям съд, защото така шансът да се счупят по време на варене е по-малък. Ако искате да спестите време, по-добре използвайте два съда едновременно, отколкото да поставите много яйца в един и същи съд.
Лъжицата, с която ги вадите, винаги трябва да е топла
Винаги затопляйте лъжицата преди да допрете яйцата, за да ги извадите, като по този начин намалявате риска от счупване на вашето яйце по време на допир.
Тези съвети може би ги знае всяка опитна домакиня. Все пак не е излишно да си ги припомним пак.