Няколко ценни приложения на стария и изсъхнал хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Няколко ценни приложения на стария и изсъхнал хляб
22473
Снимков материал: pixabay.com
Няколко ценни приложения на стария и изсъхнал хляб

Колко пъти ви се е случвало да си купите хляб, да сте го изяли едва наполовина а останалата част да е изсъхнала така, че сте били принудени да го изхвърлите в кофата?

Единственото предимство от икономическата криза е, че ставаме наясно по отношение на това колко всъщност можем да спестим и бихме могли да използваме, ако имаме малко повече воля за пестене. 
Едно от тези неща е старият и сух хляб, от който можем да направим галета , мусака, брускети, хляб ... 
Ние ви представяме няколко съвета, с които бихте могли да използвате твърдия хляб.

Замразявате - Хляб, който е стар на няколко дни, може да стои във фризера до два месеца. Когато извадите, напръскайте го с малко вода или олио и загрейте във фурната.

Галета - Освен че апетитно изглеждат и по-здравословни от купешките, домашните галета са и много по-евтини. Старият хляб се пече във фурната, докато напълно не изсъхне и се втвърди, след което можете да го надробите ръчно или в блендер.

Мусака - Твърдият хляб може да служи и като вкусна добавка в основните ястия.

Нарежете на парчета кубчета и добавете в мусака, гулаш, яхнии, свежи салати 

Брускети и хляб - От стария хляб домакините често правят вкусен френски хляб, а можете да използвате като хрупкави брускети .

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft