Колко пъти ви се е случвало да си купите хляб, да сте го изяли едва наполовина а останалата част да е изсъхнала така, че сте били принудени да го изхвърлите в кофата?
Единственото предимство от икономическата криза е, че ставаме наясно по отношение на това колко всъщност можем да спестим и бихме могли да използваме, ако имаме малко повече воля за пестене.
Едно от тези неща е старият и сух хляб, от който можем да направим галета , мусака, брускети, хляб ...
Ние ви представяме няколко съвета, с които бихте могли да използвате твърдия хляб.
Замразявате - Хляб, който е стар на няколко дни, може да стои във фризера до два месеца. Когато извадите, напръскайте го с малко вода или олио и загрейте във фурната.
Галета - Освен че апетитно изглеждат и по-здравословни от купешките, домашните галета са и много по-евтини. Старият хляб се пече във фурната, докато напълно не изсъхне и се втвърди, след което можете да го надробите ръчно или в блендер.
Мусака - Твърдият хляб може да служи и като вкусна добавка в основните ястия.
Брускети и хляб - От стария хляб домакините често правят вкусен френски хляб, а можете да използвате като хрупкави брускети .