Няколко ябълки и спретнах най- вкусните бисквитки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няколко ябълки и спретнах най- вкусните бисквитки
Няколко ябълки и спретнах най- вкусните бисквитки
82609
Няколко ябълки и спретнах най- вкусните бисквитки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предната година във форума на майките попаднах на рецепта за бисквитки, която получи най -положителни отзиви. Приготвя се по -бързо от обикновено , нежно и умерено сладко, а също така запазва мекотата си дори на втория ден. Разбира се, реших да проверя тази рецепта. Както се оказа, бисквитките със стафиди с ябълки са наистина безупречни.

Затова обичам есента, защото това е изобилието от ябълки по рафтовете. Купувам плодове от различни сортове: меки за храна и твърди за пайове и сладко. Ябълковото сладко по рецептата на баба ми се почита особено в дома ми . А тези ябълкови бисквити със стафиди определено са ми топ рецептата

Съставки

Пшенично брашно 350 гр

Захар 100 гр

Яйце 2 бр.

Масло 100 гр

Сол 1 щипка

ябълки 2 бр.

Стафиди 30 g

Бакпулвер 15 g

Пудра захар 1 ч.ч

Канела 0,25 ч.ч

 

Подготовка

Първо пригответе ябълките. Обелете и нарежете на малки кубчета. Запарете стафидите с вряла вода, за да набъбнат. Сега се заемете с приготвянето на тесто.
Разбийте яйцата в дълбока купа. Към тях добавете захар и щипка сол. Разбъркайте всичко добре с бъркалка. След това добавете разтопеното масло в купата. 


Смесете всичко отново до гладкост. Сега пресейте брашното и бакпулвера в купа. Омесете меко еластично тесто с ръце. Към него изсипете стафиди и ябълки. Разбъркайте.

След това използвайте супена лъжица за оформяне на бисквитката. Поставете заготовките върху тавичка, покрита с пергамент. Печете лакомствата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 20 минути. 

Охладете готовите ябълкови бисквити, след което поръсете с пудра захар или канела. Един прост домашен десерт е готов за чай. Печенето по тази рецепта се оказва много нежно, остава меко дори на следващия ден. 

Правя бисквити всяка есен, когато няма къде да сложа ябълките. Но дори и през пролетта нямах нищо против да ги ям, ако все още има запаси от плодове. Ще го оцените!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft