Идва сезонът на ябълките и днес сме ви подготвили една страхотна рецепта. Опитните домакини вече започват да търсят подходящи рецепти предварително, за да ги използват, вместо да ги изхвърлят в кошчето.
Днес редакторите ни подготвиха за вас проста и бърза рецепта за ябълкови бухтички . Благодарение на тях вие не само ще оползотворите плодове, но и ще нахраните семейството си с великолепен десерт или пък закуска
Съставките
ябълка 3 бр
Яйца 3 бр
Пшенично брашно 6 супени лъжици
захар 60 g
кисело мляко 50 мл
масло 50 g
сода 2 g
Ванилия 0,5 ч.л.
подготовка
Измийте ябълките, обелете, нарежете на колелца и отстранете сърцевината. Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете обикновена и ванилова захар и разбийте, докато кристалите се разтворят напълно.
Потопете всеки ябълков ринг в тесто и изпържете в тиган с предварително загрято масло до златисто кафяво.
Готовите охладени ябълки в тесто можете да поръсите с пудра захар , да изсипете мед, кондензирано мляко или любимото си сладко . Освен това, ако семейството ви обича канела, можете спокойно да я добавите към тестото - ароматът ще се окаже просто невероятен. Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделяте новите рецепти с приятелите си!