Рецептата, която ще ви предложим днес са вкусни питки направени от бутер тесто, мая или обикновено тесто пълнени с каквото си пожелаете и обичате.
Днес ще приготвим леки питки с кисело мляко с лук и яйчен пълнеж . Опитайте - вкусно е.
Съставки
Пшенично брашно 330 g
захар 1 супена лъжица
яйце 4
кисело мляко 250 мл
Лук
Зелен лук
Слънчогледово олио 3 супени лъжици
Масло 30 g
сода 1 ч.л.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
копър на вкус
подготовка
Разбъркайте содата с киселото мляко. Добавете чаена лъжичка сол и захар. Разбъркване.
Разделете тестото на 6 равни парчета. Разточете всяко на тънка питка като за пица. Поставете пълнежът от лук и яйца в средата и изравнете.
Сгънете двата противоположни ръба към центъра, направете същото с двата странични ръба, за да направите плик с остри ъгли, както е показано на снимката
Издърпайте получените ъгли с пръсти малко и ги увийте към центъра. Ще получите шестоъгълници
Загрейте растително масло в тиган. Оформете детайла със шева надолу, натиснете малко с ръка към тигана. Запържете до златисто кафяво от двете страни, покрити на слаб огън.
Поставете ги върху хартиени кърпи, за да се абсорбира излишното масло
Сервирайте ги в каквато комбинация пожелаете според вкуса ви