Мойте Рецепти
200 гр. масло
50 гр. маргарин
200 гр. шоколад
200 гр. печени лешници
250 гр. пудра захар
2 кутии бишкоти (котешки езичета)
2 пак. сметана за разбиване (или течна сметана)
прясно мляко за разбиване на сметаната (ако е на прах)
5 яйца
Често се отказваме да приготвяме торти, защото печенето на блатовете и останалите сложни фази отнемат прекалено много време.
Какво ще кажете за торта, която се приготвя буквално за половин час и то без кой знае какви усилия?
Меки бишкотки, потопени в кафе, в комбинация с крем от печени лешници - ммм, вкусът й е просто фантастичен!
Първо потопете бишкотите в кафе и ги подредете по дъното и стените на тефлонова тенджера.
Разбийте жълтъците с маслото и пудрата захар, добавете смлените лешници, разтопения шоколад, и разбитите белтъци. Излейте получения гъст крем върху бишкотите и отгоре завършете с още един пласт бишкоти.
Щом тортата се охлади няколко часа в хладилник, може да я обърнете върху тортена чиния и да доукрасите с разбита сметана.
Ето и подробни инструкции в приложеното видео: