Този деликатес със сигурност ви е известен като основен десерт в китайските и японските ресторанти. Той е вкусен и сочен въпреки че ви изглежда невероятно, сладолед да бъде пържен.
Може би си мислите, че е невъзможно да успеете замразена топка сладолед да изпържите в горещо олио, без да ви се разтопи, но има рецепта, която може да приготвите и у дома като истински готвачи.
Необходими съставки:
сладолед по избор
2 яйца
100 г счукани орехи и лешници
100 г натрошени бисквити
Олио
Приготвяне:
Добре замразявате сладоледа. Вземете 2 стъклени съда. В един от тях се смесват орехите и бисквитите, а в другия се отделят белтъците от жълтъците. Разбийте с вилица белтъците добре. Извадете сладоледа със специална лъжица, за да бъде във формата на топки.
Всяка топка първо се потапя в разбитите белтъци, а след това в сместа бисквити и ядки.
Повторете процедурата с всяка топка. След като бъдат замразени топките, пригответе дълбок съд, или фритюрник със загрята мазнина. Отново се натопяват в белтък топките сладолед и в бисквитите и орехите и ги поставете да пържат. Оставете докато не се зачервят. Когато ги изваждате, важно е да поставяте върху хартия в която ще се попие излишното масло.
Когато ги опитате, отвън са топли и хрупкави, а вътре сочни и студени няма да може да спрете да ги ядете!