Обикновено и най-често използваме микровълновата за затопляне на готови ястия, по-рядко за приготвянето им. Днес ще видим за какво също може да ни послужи уредът.
1. Ако желаете подправките да придобият божествен наситен аромат, сложете ги в микровълновата за 30 секундни.
2. За да възвърнете свежестта на хляба, увийте го хартия и поставете за 1 минута в микровълновата.
3. Във въпроснata машина би могло да направите бадемите идеални за обелване. Необходимо е единствено да ги сложите в купа с вряща вода и да включите печката за половин минута.
4. За да обелите ореховите ядки по-лесно, поставете ги в микровълновата за 5 минути.
5. От белите части по портокалите и грейпфрутите се отървете, като поставите цитрусите в микровълновата за 30 секунди.
6. Желаете да съхраните кората на портокала? Поставете я на хартия и включете микровълновата за 2 минути.
7. Ако медът се е захаросал, отново микровълновата ще помогне. Две минути са изцяло достатъчни, за да се разтопи полезната сладост.
8. Освен всичко изброено, използвайки уреда, може да премахвате миризмите от различни предмети. Да вземем дъската за рязане на продукти, например, измийте я добре, натрийте с лимон и поставете за известно време в печката.