Тиквата е най -яркият есенен зеленчук. Особено удоволствие е да използвате оранжевата красота в различни рецепти, защото тя съдържа огромно количество полезни витамини. През сезона на тиквата ви предлагам да приготвите невероятно ястие от този прекрасен зеленчук. Тиквените сладкиши с кашкавал са не само вкусна и здравословна храна, но и красива. Със сигурност ще привлече погледите на вашето семейство и ще събудим апетита ви.
Приготвянето на изкусителни домашни торти не отнема много време и не е трудно. След няколко минути ще бъдете възнаградени с нежни, хрупкави сладкиши, от които всчки ще останат изумени. Ако мислите какво друго да сготвите с тиква, то тази рецепта е за вас. Знаеш ли, ще бъде много вкусно!
Съставки
Тиква 300 гр
кашкавал 150 гр
Кисело мляко 150 мл
Яйце 2 бр.
Пшенично брашно 150 гр
Бакпулвер 1 ч.ч
Сол 1 ч.ч
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Масло на вкус
Подготовка
Обелете тиквата от семена, влакна и кора, настържете на едро ренде.
Изсипете кисело мляко в настърганата тиква, добавете яйца и сол, разбъркайте добре до гладкост.
Пресейте брашното и бакпулвера в масата, разбъркайте отново.
Настържете кашкавалът на едро ренде и добавете към тиквеното тесто. Накрая добавете слънчогледовото масло и разбъркайте отново добре.
Разтопете маслото в тиган и препечете тиквените банички от двете страни, покрити
Сервирайте със заквасена сметана или кисело мляко от нежната вътрешност и хрупкава извън тиквения пай. Когато искате нещо по -удовлетворяващо, тиквениците могат да бъдат пълнени. За целта ги разрежете наполовина, върху едната половина сложете любимия си пълнеж (настъргано сирене, пържена кайма, гъби), след което покрийте с другата половина. Бързо и лесно!