5 Август 2014
6301
Снимков материал: pixabay.com
Нискоалкохолните напитки както бирата съдържат много антиоксиданти и витамини. Полезните вещества в бирата даже са повече, отколкото в динята, пъпеша, ябълките, морковите. Последното проучване в областта показва, че произведеното у нас пиво е чудесен източник на важните нискомолекулярни антиоксиданти като пролин и глутатион.
Данните бяха изнесени от български учени по време на Национална конференция на Българското дружество по хранене и диететика.
Пролинът е една от 20-те аминокиселини, които изграждат структурата на белтъчните молекули и е незаменима при синтеза на колаген - протеин, отговорящ за поддържането на костите и съединителната тъкан.
Пролинът в напитката се намира в свободна форма и е изцяло усвоим от консуматорите.
Глутатион е малък протеин, съдържащ се в зеленчуците и плодовете. Съвместно с витамин C, е основен антиоксидант - унищожава вредни вещества, поети от външната среда, като пестициди и индустриални замърсители.
Глутатион е малък протеин, съдържащ се в зеленчуците и плодовете. Съвместно с витамин C, е основен антиоксидант - унищожава вредни вещества, поети от външната среда, като пестициди и индустриални замърсители.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари