Няма да повярвате, но тази торта отнема 15-20 минути. Най- доброто попадение за заети домакини до момента

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма да повярвате, но тази торта отнема 15-20 минути. Най- доброто попадение за заети домакини до момента
Няма да повярвате, но тази торта отнема 15-20 минути. Най- доброто попадение за заети домакини до...
7522
Няма да повярвате, но тази торта отнема 15-20 минути. Най- доброто попадение за заети домакини до момента
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В момента на пазара освен цитруси, другият най- често срещан плод е ябълката , затова днес именно с нея ще ви предоставим една бърза и лесна рецепта за торта-трепач. Божествена и лека на вкус и най- важното супер лесна за приготвяне, дори неумелите в кухнята ще се справят с лекота.

На първо място, тортите се ценят заради пълнежа, а не зарадия външния вид, но този път отличният вкус напълно ще се впише във формата.  Ябълковият пай  върху пясъчно тесто изглежда по-добре от тортата и е много по-лесен за приготвяне. Това може да се пече не само за семейния чай , но и за специални гости.

Деликатен крем пълнеж въз основа на извара ще се превърне в нещо между чийзкейк и маскарпоне, но можете да експериментирате.Ние предпочетахме да го напълним с ядки и стафиди и да изпечем цяла торта , но  ако не сте фен на ядките винаги може да замените с нарязаниплодовете на половинки и, да речем, да го направите от тях.

 

съставки

извара 450 g

Пшенично брашно 200 g

Заквасена сметана 200 ml

масло 100 g

захар 130 g

Яйце 3 броя

бакпулвер 5 g

грис 50 g

ябълка 4 броя

стафиди 50 g

орехи 50 g

коняк или бренди 3 супени лъжици

канела на вкус

ванилия на вкус

 

подготовка

Изплакнете стафидите и накиснете с три лъжички бренди (коняк).

Разбъркайте 30 г захар с един жълтък, 50 мл заквасена сметана и меко масло. Добавете брашното с бакпулвера и земесете тестото.

Разточете тестото малко, след това го поставете в форма, оформена в пергамент и оформете страните. Пробийте с вилица и поставете в хладилника за половин час.


Обелете ябълките и изрежете ядрото. Стафиди се смесват с нарязани ядки и по-добре ги смилайте в блендер и напълнете ябълките с тях и сложете върху тестото, залейте със сместа. Разстелете добре цялата маса

С миксер смесете изварата, 150 мл заквасената сметана, 100 г захар, грис, белтък и още две яйца. Изсипете сместа около ябълките така, че да не падне върху тях. 


Печете за 45 минути на 180 градуса. По-добре е да го махнете от формата и ви препоръчваме да го декорирате с ядки. 

Ядки, можете да изберете най-различни, вместо ябълки може да замените с круши. Между другото, по-добре е да не избират млади сезонни плодове : тестото няма да има време да се пече, а плодовете вече ще се стопят. Какво не може да се каже за сезонни плодове: ягоди или череши в пълнеж извара ще дадат приятна киселинност. Рецептите на желирани пайове винаги са приятни с простота си, но този десерт с ябълки , както виждате, е божествено изкушение. Споделете с нас опита си с гответе с желание и мерак!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft