Няма друго нещо, което може толкова бързо да удовлетвори желанието ви за сладко като този мек и вкусен шоколадов сладкиш. Дори и ако не ви се готви, тази рецепта ще искате да правите всеки ден, защото е много лесна, бърза и евтина.
Достатъчни са само 2 съставки и имате шоколадов сладкиш за цялото семейство, както и за приятели.
4 яйца
240g шоколад
Фурната загрейте на 170 градуса. Намажете тавата за печене с олио. Яйцата нека бъдат на стайна температура. Отделете жълтъците от белтъците, а шоколадът нарежете.
Шоколадът след това претопете на пара. Белтъкът разбийте с миксер, за да получите солидна пяна. Смесват се стопеният шоколад и жълтъците. Сместа с шоколад добавете внимателно в едната половина от разбитите белтъци и бавно разбърквайте. Постепенно добавете и останалата част и внимателно разбърквайте, за да не ви спаднат белтъците.
Накрая, цялата смес изсипете в тавата за печене, изчакайте малко да спадне пяната и я поставете да се пече 30-40 минути.
С клечка за зъби проверете дали е изпечена. Когато се охлади извадете до тавата, нарежете на кубчета и почерпете с вкусно кафе.