Няма захар, няма брашно, просто смесваш всичко и веднага печеш! Тарикатски ябълков кекс:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма захар, няма брашно, просто смесваш всичко и веднага печеш! Тарикатски ябълков кекс:
Няма захар, няма брашно, просто смесваш всичко и веднага печеш! Тарикатски ябълков кекс:
248606
Няма захар, няма брашно, просто смесваш всичко и веднага печеш! Тарикатски ябълков кекс:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате три ябълки и малко овесени ядки, не пропускайте и пригответе този бърз и здравословен сладкиш с ябълки , който ще ви удиви с вкуса си. Сигурно имате всички останали продукти в кухнята, просто ги смесете и сложете сладкиша да се пече. След това просто го поръсете с пудра захар и сервирайте.

Цялата къща ухае така неустоимо, че половината ябълков кекс се изяжда веднага, докато е още топъл. Ако го покриете с вкусен ванилов крем и го украсите с бита сметана, можете да го сервирате и като торта за специален повод. Всички ще бъдат възхитени. Ето какво ви трябва за нашия Тарикатски ябълков кекс :

Тарикатски ябълков кекс

Продукти: 

  • 3 големи ябълки (изберете по-сладки)
  • сок от половин лимон
  • 100 мл вода
  • 80 г стафиди
  • 80 г смлени орехи
  • 1 щипка сол
  • 3 яйца
  • 100 мл олио
  • 220 г овесени ядки
  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)

Приготвяне: 

Първо пригответе ябълките. Измийте ги добре (обелете ги, ако са пръскани), след което ги нарежете на тънки филийки с големина на хапка, може и по-малки (по-късно парчетата ще се режат по-лесно). Залейте ги със сока на половин лимон, за да не потъмняват и разбъркайте.

ябълки

След това добавете стафидите (ако искате да обогатите вкуса им, оставете ги да престоят 15 минути в портокалов сок или ром, за да набъбнат малко, след което ги пасирайте). Стафидите съдържат естествени, здравословни захари и се смята, че спомагат за поддържането на здравето на дихателната система и белите дробове.

нарязани ябълки

Залейте със 100 мл вода и разбъркайте. Следват орехите, които трябва да натрошите малко на ръка или в блендер с няколко пулса. В отделна по-дълбока купа счупете три яйца и ги разбийте с кухненска бъркалка.

яйца в сместа

Изсипете разбитите яйца в сместа от ябълки и орехи, добавете 100 мл олио, след което разбъркайте, за да се разпределят равномерно всички съставки. След това добавете щипка сол и 220 г овесени ядки, предварително смлени в блендер.

смлени овесени ядки

смес ябълков кекс

Накрая добавете бакпулвера и разбъркайте, за да се разпределят съставките равномерно. Подгответе форма за торта с гъвкав ринг, намажете дъното и стените с масло, след което разпределете вътре получената смес (постепенно, част по част).

Разстелете и заравнете с лъжица, за да няма празни места. Печете в загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути. 

суров ябълков кекс

тарикатски ябълков кекс

Проверете с клечка за зъби. Оставете малко да изстине, след което поръсете с пудра захар и сервирайте. 

кекс с пудра захар

ябълков кекс парче

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft