Няма нищо общо с купешките боклуци: домашно крема сиренце с билки за 15 минути, без сухо мляко и Е-та:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма нищо общо с купешките боклуци: домашно крема сиренце с билки за 15 минути, без сухо мляко и Е-та:
Няма нищо общо с купешките боклуци: домашно крема сиренце с билки за 15 минути, без сухо мляко и...
5591
Няма нищо общо с купешките боклуци: домашно крема сиренце с билки за 15 минути, без сухо мляко и Е-та:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Както знаете, онова, което е вкусно, далеч не винаги е здравословно. Особено когато става дума за всякакви магазинни продукти и екстри. Например, много хора обичат топеното сирене , но неговият състав често е, уви, далеч от идеалния. И ако възрастен може да реши, че тялото му вече е леко мутирало и се е приспособило към различни добавки и консерванти, то едва ли би го дал на децата си.

Всъщност е много лесно да си направите крема сирене у дома. И не е толкова трудно, въпреки че самият процес е малко като магия. Ще ви отнеме не повече от половин час, за да го приготвите от-до!  Домашно приготвеното топено сирене е по-евтино от купешкото и знаете точно какво слагате там. Хвърлете поглед на това вкусно домашно крема сирене с гъби и билки !

домашно крема сирене

Домашно крема сирене

Ще ви трябват:

гъби (печурки) - 200 гр.

извара 10% - 500 гр.

заквасена сметана 30% - 2 с.л.

яйца - 2 бр.

сода - 1 ч.л.

сол - 1 ч.л.

магданоз

подправки на вкус

От това количество продукти се получават около 700 гр. готово топено сирене

домашно топено сирене

Приготвяне:

Обелете горния слой на гъбите, след което нарежете на много ситно. Разпределете ги на един пласт в сух тиган и изчакайте, докато цялата влага се изпари от тях. Едва тогава добавете малко растително масло и сол, и задушете гъбите. Достатъчно е само да се задушат, не е необходимо да пържите гъбите!

Вземете термоустойчив съд и в него сложете изварата, заквасената сметана и яйцата. Не забравяйте, че имаме нужда от най-мазната извара и най-мазната възможна заквасена сметана. Добавете чаена лъжичка сол без качул и пълна лъжица сода. Содата е тази, която ще разтопи нашата смес. Разбийте добре с пасатор.

Вземете тенджерка, в която ще се побере съда с горната смес, и я напълнете с вода до половината. Сложете съда в студена вода, едва след това включете котлона, тъй като сместа трябва да се загрее равномерно. Сместа постепенно се затопля и започва да се топи. Когато водата заври, намалете котлона и продължете да разтапяте изварата, като бъркате непрекъснато. От гъста и хетерогенна, масата се превръща в кремообразна пред очите ни.

Когато изварата започне да мирише, вземете блендер и отново разбийте масата, така че да няма бучки. Гответе още малко. Когато сиренето започне да се свлича от бъркалката, сякаш "бяга" от нея, значи е готово. Общо отнема около 15 минути, за да се разтопи сместа.

Добавете към сиренето: задушени гъби, ситно нарязан магданоз, черен пипер, гранулиран чесън. Разбъркайте добре и прехвърлете в съд за съхранение.

Домашно приготвеното топено сирене се съхранява в хладилник за около седмица и в него придобива обичайната консистенция на „масло“.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft