Няма по-вкусна закуска от топлите, домашно приготвени банички. Неповторимият аромат ни връща към детството Поради това се спряхме на тази невероятна рецепта за триъгълни домашни банички.
кори за баница - 400 г точени
яйца - 4 бр.
кисело мляко - 400 г
газирана вода - 100 мл
олио - 50 мл
сирене - 300 г
масло - 50 г краве
Приготвяне на Триъгълни банички
Прави се плънката, като в купа се разбиват яйцата, добавя се млякото и олиото, разбърква се, натрошава се сиренето и се добавя газираната вода.
Корите се разгъват на масата, поставят се по дължина, взимат се по две кори, слага се от плънка, като се ръси и разпределя по цялата кора, след това се сгъва на две, пак се намазва с плънка, след което се сгъват на триъгълник.
Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене и върху всяка баничка се слага малко парче масло. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути до златисто.