Тя ще ви помогне да изчистите организма от токсини , но и да намалите килограми . Въпреки това, уверете се - след като я нарежете и я поставите в хладилник, може да я съхранявате до четири дни.
Динята, която се състои най-вече от вода, е идеална нискокалорична хранителна стока през летните дни.
Освен вода и малко захари, динята съдържа и витамин А, С, витамини от групата В, бета-каротин, калий, калций, фосфор и магнезий.
Този плод е богат на много антиоксиданти. Съдържа витамин С, но и ликопен и бетакаротен, които помагат за предотвратяване на заболявания като астма и възпаления на дихателните пътища. Предотвратява дори и действие на свободните радикали, които са най-големите виновници за заболяванията на червата, артрит, но и някои видове рак.
Ликопенът от динята е много ефективен антиоксидант, който дава червения цвят на този плод. Няколко изследвания показват, че сокът от диня чудесно се отразява на работата на сърцето, когато се приема като лекарство, но и когато се пие превантивно. Особено интересна съставка е аминокиселината цитрулин, която в сложните метаболитни процеси се отразява на намаляването на кръвното налягане и отпускането на кръвоносните съдове.
Ако искате да изчистите своя организъм и да намалите килограмите, динята е най-доброто решение за това. Тя е отлично решение, ако искате да помогнете на бъбреците и ставите си. Тя почиства и кръвоносните съдове от мастните натрупвания и целулит. Този начин на хранене пречиства червата, помага за нормализиране на микрофлората и установява рН баланса в кръвта.
Въпреки това, внимавайте. Динята съдържа и захар, т.е. висок гликемичен индекс, което означава, че захарта много бързо стига до кръвта и може да повиши нивото на захар в кръвта. Затова водете сметка за количеството, което консумирате. Също така, от презрелите плодове може да възникне отравяне.