Няма по-добър и по-вкусен начин да подобрите здравето си! Ето защо трябва да ядете диня!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Няма по-добър и по-вкусен начин да подобрите здравето си! Ето защо трябва да ядете диня!
11685
Снимков материал: pixabay.com
Няма по-добър и по-вкусен начин да подобрите здравето си! Ето защо трябва да ядете диня!

Тя ще ви помогне да изчистите организма от токсини , но и да намалите килограми . Въпреки това, уверете се - след като я нарежете и я поставите в хладилник, може да я съхранявате до четири дни.

Динята, която се състои най-вече от вода, е идеална нискокалорична хранителна стока през летните дни.

Няма по-добър и по-вкусен начин, да си набавите водата, която губим чрез потенето през лятото. Динята съдържа до 95% вода.

Освен вода и малко захари, динята съдържа и витамин А, С, витамини от групата В, бета-каротин, калий, калций, фосфор и магнезий.

Този плод е богат на много антиоксиданти. Съдържа витамин С, но и ликопен и бетакаротен, които помагат за предотвратяване на заболявания като астма и възпаления на дихателните пътища. Предотвратява дори и действие на свободните радикали, които са най-големите виновници за заболяванията на червата, артрит, но и някои видове рак.

Ликопенът от динята е много ефективен антиоксидант, който дава червения цвят на този плод. Няколко изследвания показват, че сокът от диня чудесно се отразява на работата на сърцето, когато се приема като лекарство, но и когато се пие превантивно. Особено интересна съставка е аминокиселината цитрулин, която в сложните метаболитни процеси се отразява на намаляването на кръвното налягане и отпускането на кръвоносните съдове.

Ако искате да изчистите своя организъм и да намалите килограмите, динята е най-доброто решение за това. Тя е отлично решение, ако искате да помогнете на бъбреците и ставите си. Тя почиства и кръвоносните съдове от мастните натрупвания и целулит. Този начин на хранене пречиства червата, помага за нормализиране на микрофлората и установява рН баланса в кръвта.

Въпреки това, внимавайте. Динята съдържа и захар, т.е. висок гликемичен индекс, което означава, че захарта много бързо стига до кръвта и може да повиши нивото на захар в кръвта. Затова водете сметка за количеството, което консумирате. Също така, от презрелите плодове може да възникне отравяне.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft