БОГАТА домашна погача - няма по-вкусно нещо от тази душичка, пълна с масло! Истинско чудо от пухени слоеве:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БОГАТА домашна погача - няма по-вкусно нещо от тази душичка, пълна с масло! Истинско чудо от пухени слоеве:
БОГАТА домашна погача - няма по-вкусно нещо от тази душичка, пълна с масло! Истинско чудо от...
4257
БОГАТА домашна погача - няма по-вкусно нещо от тази душичка, пълна с масло! Истинско чудо от пухени слоеве:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има ли нещо по-изкушаващо и вкусно от мека, домашна погача с дъх на масло, в която буквално ти иде да потънеш? Едва ли! А ние имаме за вас идеалната рецепта за Погача на гъсенички . С интересна форма и уникално пухкава на пипане, а за вкуса й просто нямаме думи! Ето необходимите продукти:

Погача на гъсенички

Продукти:

  • 450 милилитра топло прясно мляко
  • 40 грама прясна мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 ч.л.
сол
  • 60 милилитра олио
  • 650 грама брашно Т400 меко (+- 50 гр)
  • 1 яйце
  • 100 грама масло/маргарин
  • Приготвяне:

    Маята се разбърква с малко топло мляко, 200 мл, захарта и 2-3 супени лъжици брашно. Когато съставките се разтворят, оставете на топло място за около 10 минути, за да се активира маята.

    Останалото мляко (250 мл) смесете с олиото, добавете солта и активираната мая. Към течната смес постепенно добавяме пресятото брашно. Замесете меко, гладко и нелепнещо тесто.

    гладко тесто

    Намажете тестото с олио, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете на топло място да втаса, докато увеличи обема си. След това го премесете малко върху набрашнен плот и го разделете на 8 части.

    Направете топчета. Всяко разточете на малък правоъгълник, намажете с масло и направете прорези от едната страна, но не докрай.

    гъсенички от тесто

    Навийте като кифличка. Повторете това с останалите топки тесто. Подредете получените "гъсенички" в намаслена тава с диаметър 30 ​​см. Оставете ги да поотлежат още малко на топло, 20-30 минути, така че да се съединят при втасването си и да образуват погача.

    погача на кифлички

    След това се намазва с разбито яйце и се пече във фурната на 200 градуса за 20-25 минути. 

    златна погача

    погача на гъсенички

    Изпечената погача намажете с олио или масло, докато е още топла. 

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft