Сигурно си мислите, че в света на картофените рецепти вече няма с какво да ви изненадаме... Но тази рецепта за надути картофи е истинско откритие от кулинарните форуми! С тях ще забравите дори за любимите на всички пържени картофи!
Децата просто обожават, когато хрупкавата кожичка на картофа се пука с характерен звук.
В същото време приготвянето на картофите-балони (както още ги наричат в Мрежата) не отнема много време. И така, ето рецептата за надути картофки :
Надути картофи
Продукти:
10 малки картофа
малко сол
масло
Приготвяне:
Картофите не се белят. Те просто се измиват добре и се нарязват на половинки.
Всяка картофена половинка се поръсва с малко сол. След това разтъркайте картофите с плоската страна един срещу друг, докато се образува сок.
Върху тава за печене, покрита с хартия за печене, сложете парчетата картофи с отрязаната страна нагоре. Заради солта картофът се надува по време на печене.
Печете ястието при температура 180 градуса за около 50 минути. След това фурната се изключва и картофите се оставят вътре за още 20 минути.
Преди сервиране картофите се намазват с разтопено масло. Може да се поръсят с накълзани зеленнии на вкус.
Бързо и вкусно!