Тортата от "бисквитки" е може би най-изтънчената и изобретателна идея, която ни подариха милите сладкарите. Обикновена сметана, любимите сладкиши или бисквите - и красив десерт е готов за минути.
Редакторите ни обичат вкусните експерименти, затова ви представяме рецепта за торта от бисквити с импрегниране на мляко и кафе , "Nutella" и сметана.
съставки
"Nutella" 500 g
Какаови бисквити 480 г
сметана 500 мл
пудра захар 80 грама
мляко 180 ml
кафе 200 ml
Какао на прах на вкус
подготовка
С помощта на миксер разбийте сметаната с пудрата захар. В друг контейнер, смесете чаша неподсладено течно кафе с мляко. Вземете кръгла тава с диаметър 22 см с подвижни страни. Покрийте дъното с пергаментна хартия. Поставете дебел слой бисквити, предварително потопени в кафето с мляко. Внимателно попълнете всички дупки.
Разтопете "Nutella" на парна баня и разнесете половината от сместа като втори слой.
След това отново идва ред на бисквитките в кафето и млякото, а на върха - останалата "Nutella". Крайният слой е сметана. Накрая поръсете тортата с какао на прах.
Поставете десерта в хладилника за 2-3 часа, след това внимателно я извадете от формата. Останалите бисквити намажете с шоколад и залепете отстрани.
Любимата торта е готова. Никой обаче не може дори и да предположи, че е толкова простичка за направа! Богатият млечен шоколадов вкус и деликатната текстура на бисквитите те карат да се влюбиш от първата лъжица.