Необходими продукти:
200 грама шоколад (тъмен или бял)
1 чаена чаша прясно мляко
80-100 грама масло
250 грама кокосови стърготини за сместа и още 50 грама за украса
100 грама захар
Начин на приготвяне:
Сложете маслото в дълбока купа, която поставете върху слаб огън.
Разбърквайте го, за да се разтопи, без да прегори.
След това при него налейте прясното мляко.
Подсладете със захарта.
Оставете сместа върху котлона, докато сладките кристалчета се разтопят.
Щом това стане, добавете кокосовите стърготини, разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
В отделна купа разтопете шоколада.
Смесете го с кокосово-маслената комбинация и разбъркайте до еднородност.
Може да оформите бонбоните като топчета или да разпределите сместа в силиконови формички.
Поръсете с кокосови стружки, смлени бисквити или пудра захар.
Десертът трябва да престои 1-2 часа в хладилник, преди да поднесете.