Нямам хлебопекарна, но си правя фантастичен хляб в тенджера за половин час - има си и хрупкава коричка, и мека средичка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нямам хлебопекарна, но си правя фантастичен хляб в тенджера за половин час - има си и хрупкава коричка, и мека средичка:
Нямам хлебопекарна, но си правя фантастичен хляб в тенджера за половин час - има си и хрупкава...
18612
Нямам хлебопекарна, но си правя фантастичен хляб в тенджера за половин час - има си и хрупкава коричка, и мека средичка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много хора смятат, че  печенето на хляб у дома е ненужно. Защо, ако можете да купите продукта в магазина, особено след като има такъв избор? Но  домашният хляб  винаги е по-вкусен! А за да си го приготвите дори не се нуждаете от специална машина за хляб или много време. Ще ви научим как да си изпечете  хляб в тенджера за половин час . След това няма да погледнете този в магазина!

Домашният хляб е мек отвътре и хрупкав отвън. Можете да използвате и добавки към тестото: овесени трици, ядки или нещо друго. Между другото, друг безспорен бонус от печенето на хляб у дома е ароматът, който се разнася из къщата.

Домашен хляб в тенджера

Продукти:

500 гр. брашно

3 г суха мая

375 мл хладка вода

Приготвяне:

Смесете брашното, маята, солта и водата на стайна температура. Омесете тестото, покрийте го с фолио и пъхнете в хладилника да втасва бавно, за поне 8 часа.

тесто за хляб

Извадете тестото от хладилника и го оставете да се затопли до стайна температура. След това поръсете работната повърхност с брашно и премесете леко тестото, съберете го на топка. Прехвърлете го в хартия за печене и поставете в купа. Покрийте го с кърпа и изчакайте около 1,5 часа, докато втаса двойно.

втасало тесто

Прехвърлете тестото в подходяща тенджера, заедно с хартията за печене, покрийте с капак и печете половин час на 210 ° C.

хляб в тенджера

Ако искате хрупкава коричка на хляба, в края на печенето махнете капака и печете още 5-7 минути. Има още една малка тайна за приготвянето на хляб в тенджера. За да се получи особено вкусен, трябва да загреете предварително тенджерата във фурната.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft