Домашен сметанов сладолед , който приготвяте бързо и само с малко съставки, без да използвате яйца.
Снимка: iStock
Пухкав кремообразен деликатес, който ще спечели сърцата на малки и големи .
Освен това сладоледът без яйца е чудесен избор за хора с алергии към яйца или яйчни продукти.
Отлична рецепта за домашен кремообразен сладолед.
Домашен сметанов сладолед - лесна рецепта
Имаме нужда от:
- 500 мл сметана за разбиване
- 100 г пудра захар
- 200 мл 20% заквасена сметана
- 200 г млечен шоколад
Охладете сметаната добре в хладилника.
Изсипете съдържанието в дълбока купа. Разбийте силно с миксер .
Снимка: pixabay
Добавете захарта и заквасената сметана.
Разбиваме само за кратко, за да се смесят всички съставки и сметаната да остане твърда.
Можем да получим масло чрез прекомерно разбиване!
Разтопете шоколада в микровълнова или на водна баня.
Оставете да изстине малко и смесете с разбитата сметана.
Изсипете сладоледа в дълбок и широк съд.
Снимка: pexels
Сложете сладоледа във фризера.
Разбъркваме от време на време, за да замръзне хубаво цялата повърхност.
От тази смес можем да приготвим сладолед по желание: плодов, ромов, лешников, ванилов и др.
Този път използвах шоколад, защото го обичаме най-много.
В рецептата сме използвали сметана от краве мляко, която е без захар, затова сме сложили 100 гр.
Ако сметаната е подсладена, овкусете разбитата сметана след добавяне на заквасената сметана и добавете захар, ако е необходимо.
Снимка: pexels
Сладоледът се сервира във фунийка или в купа.
Съвети за сервиране:
Сервирайте с топинги: Можете да украсите сладоледа с различни топинги, като шоколадов сос, карамел, бита сметана или нарязани ядки.
Добавете хрупкави топинги: За да контрастирате с гладката текстура на сладоледа, можете да добавите хрупкави топинги като бисквитки, вафли или парчета брауни.
Експериментирайте с различни комбинации: Не се страхувайте да експериментирате с различни вкусове и топинги, за да намерите любимите си комбинации.
Желаем ви добър апетит!