Нямах кайма за кюфтетата и от немай къде ги замених с ТОВА: Станаха божествени, вече никой не ги иска с мръвка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нямах кайма за кюфтетата и от немай къде ги замених с ТОВА: Станаха божествени, вече никой не ги иска с мръвка:
Нямах кайма за кюфтетата и от немай къде ги замених с ТОВА: Станаха божествени, вече никой не ги...
8626
Източник: За Жената
Нямах кайма за кюфтетата и от немай къде ги замених с ТОВА: Станаха божествени, вече никой не ги иска с мръвка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтетата от патладжан  са дори по-вкусни от тези с кайма. Не вярвате ли? Ще се убедите, ако опитате тази интересна рецепта за патладжанени кюфтета .

Сочни, ароматни и крехки - ще допаднат дори на заклетите "месоядци". Ето какво ви трябва:

Кюфтета от патладжан

Продукти:

  • 600g (2 бр.) патладжани
  • 140g (1 глава) лук, нарязан
  • 80g (1/2) чушка, нарязана
  • 160g (1 голям) домат, почистен от семките и нарязан на ситно
  • 8g (1 шепа) нарязан пресен магданоз
  • 10g (3) скилидки чесън, настъргани
  • 100 г галета (панко)
  • по 1 чаена лъжичка кимион, червен пипер, сол, люспи чили
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 яйце, ако не постите по някаква причина

Приготвяне:

Набодете патладжаните и ги изпечете, след което ги завийте в плик, докато изстинат малко. Обелете ги или просто издълбайте вътрешността им с лъжица. Оставете ги в гевгир, за да се отцедят от излишната течност.

патладжани вътрешност

Снимка: YouTube

В дълбока купа смесете много ситно нарязан лук, ситно нарязана или настъргана чушка, домат без течната част със семената, галетата, подправките и яйцето, след което разбъркайте добре, докато всичко се смеси.

смес зеленчукови кюфтета

Снимка: YouTube

Ако постите, не слагайте яйцето и сложете по-малко галета. Ако сместа е суха, се налива съвсем малко вода или олио до постигане на желаната плътност, но най-често няма нужда.

Омесете добре цялата смес, докато стане компактна. Намажете дланите си с масло и оформете кюфтета.

кюфтета от патладжан

Снимка: YouTube

Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене, след което ги намажете с олио с кухненска четка. Печете в предварително загрята фурна на 200°C (400°F) за около 10 минути или до златисто кафяво.

кюфтета в тава

Снимка: YouTube

По желание може да ги запържите в тиган в малко олио, докато добият златист цвят.

пържени зеленчукови кюфтета

Снимка: YouTube

Поднесете вашите вкусни патладжанени кюфтета като предястие или направете вкусен сандвич с любимия си хляб.

веге кюфтета

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

кюфтета от патладжан

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft