Ако търсите обикновена торта , която е вкусна, кремообразна, бърза за приготвяне и освен това много евтина, тогава трябва да опитате тази супер торта с банани . За да я приготвите ще ви трябват банани, бисквити и шоколад, съставки, които се съчетават добре - вкусът ще ви удиви.
Тази Торта-чудо с банани е толкова е елементарна, че дори дете може да я направи. Друго страхотно нещо в сладкиша е, че не се пече.
А сега ето лесната рецепта за нашата Крем-торта с банани и шоколад :
Крем-торта с банани и шоколад
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
3 пакетчета ванилов пудинг
5 супени лъжици захар
300 г бисквити
1 чаша заквасена сметана (200 г)
200 г масло или маргарин
2-3 шепи шоколад на капки или настърган шоколад
2-3 банана
200 мл сладкарска сметана
200 гр. шоколад
Приготвяне:
Отделете малко от литър мляко, а останалото сложете в тенджера на огъня да се загрее. Към малкото мляко, което сте отделили, добавете 3 пакетчета пудинг с вкус на ванилия и 5 супени лъжици захар. Ако искате да е по-сладко, добавете още захар.
Разбъркайте добре с телена бъркалка, за да няма бучки. Когато млякото заври постепенно се добавя разбитата смес. Бъркайте непрекъснато, докато пудингът се свари и сгъсти.
Свареният пудинг се оставя настрана и докато е още горещ се добавят 200 г масло или маргарин, нарязани на кубчета.
Разбъркайте добре, докато се разтопи и поеме в крема. След това добавете сметаната и отново разбъркайте добре.
Оставете крема леко да се охлади (да е хладък). В изстиналия пудинг добавете 300 г натрошени маслени бисквити (бисквитите натрошете грубо на ръка, както желаете). Разбъркайте и накрая добавете 3-4 супени лъжици шоколадови трохи (шоколад на капки) или настърган/натрошен на ситно шоколад.
Намажете тава с размери 33x21 см с масло. Изсипете половината от сместа в подготвената форма, разстелете и заравнете. Върху сместа се нареждат три банана, разполовени по дължина. Отгоре поръсете още 3-4 супени лъжици шоколадов чипс.
Отгоре се разпределя равномерно втората половина от крема. Тортата е готова, остава само да се охлади. Първо я оставете на стайна температура за около половин час, след което я приберете в хладилника за още час и половина, за да стегне добре и да се смесят съставките.
За глазурата: Загрейте 200 мл течна сладка сметана в малка тенджерка и я загрейте на умерен огън. Внимавайте да не заври. Сладката сметана трябва да е гореща, но не и да завира (променя вкуса). След това намалете температурата и добавете начупения на кубчета шоколад (200 г) и разбъркайте да се разтопи и смеси.
Когато глазурата се разтопи и придобие лъскава консистенция, извадете тортата от хладилника, изчакайте 5 минути, след което я залейте равномерно отгоре.
Оставете глазурата да се охлади и стегне, след това нарежете тортата и сервирайте.