О-ла-ла, колко е вкусен: Френски ябълков сладкиш за истинско гурме-удоволствие

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
О-ла-ла, колко е вкусен: Френски ябълков сладкиш за истинско гурме-удоволствие
О-ла-ла, колко е вкусен: Френски ябълков сладкиш за истинско гурме-удоволствие
admin
Добавена от: admin
46110
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

680 гр. почистени ябълки, нарязани на тънки филийки
1 супена лъжица коняк (ром, ликьор
1 чаена лъжичка лимонов сок 
1 чаша (250 мл) брашно 
2 супени лъжици брашно 
1 чаена чаша захар 
1 супена лъжица захар за поръсване 
2 ч.л. бакпулвер 
1/2 чаена лъжичка сол 
яйце 
жълтъка 
1 чаша олио 
1 чаша прясно мляко 
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Загрейте фурната на 160 градуса.

Намажете кръгла форма с диаметър 24 см с масло или маргарин. На дъното поставете хартия за печене.

Обелете ябълките, нарежете ги на осмини, а след това на тънки филийки. Сложете ги в керамичен съд и след това в микровълнова фурна 3-3.5 минути. След това ги залейте със сока от лимон и коняка. Оставете ги да се охладят за около 15 минути.

В купа сложете всички сухи съставки: 1 чаша брашно, 1 чаена чаша захар, бакпулвера и солта, и хубаво разбъркайте.

В друга купа счупете 1 яйце и с бъркалка го разбийте. Добавете 1 чаена чаша олио, 1 чаша мляко и екстракт от ванилия, и разбийте. След това добавете сухите съставки и отново разбъркайте.

От тази смес отделете 1 чаша и в нея добавете 2 супени лъжици брашно. С тази смес ще поръсите сладкиша, преди да го поставите да се пече.

Към другата част от сместа добавете 2 жълтъка и разбъркайте. С помощта на шпатула добавете ябълките и разбъркайте. Изсипете сместа в подготвената тава и я загладете, да не се подават парчетата ябълки от сместа.

Отгоре с лъжица (защото е гъста) разпределете сместа, към която добавихте 2 супени лъжици брашно.

Накрая поръсете с 1 супена лъжица захар.

Сложете сладкиша да се пекче в предварително загрята фурна на 165 градуса около 1 час и 15 минути. Проверете с клечка за зъби дали е изпечен.

Изпечения сладкиш оставете да се охлади, поръсете го с пудра захар и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft