Обзалагам се, че варите яйцата погрешно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Обзалагам се, че варите яйцата погрешно
2918
Снимков материал: pixabay.com
Обзалагам се, че варите яйцата погрешно

Оказва се, че грамотното варене на яйца е цяла наука! Много домакини използват различни чипове при варене на яйца: добавете сол, оцет или направете малка дупка. Въпреки това, няма смисъл да правите всичко това, ако не разбирате тънкостите на самия процес. Казваме ви как да варите яйцата правилно, така че да са винаги перфектни.

Как се варят яйца

Някои домакини добавят сол във водата, така че стените на черупките да станат по-здрави и тестисите да не се напукат. Само това не работи! Много готвачи добавят малко сол към водата, но го правят не заради целостта на черупката , а заради вкуса.

Солта може да проникне малко през твърдата черупка и да промени вкуса на протеина. Опитайте да сварите яйца със или без сол и ще видите разликата. Изберете тези, които са ви по-вкусни и след това решете дали имате нужда от сол или не.

Други домакини добавят оцет във водата с идеята, че това със сигурност ще помогне на яйцата да не се напукат. Въпреки това, уви! И така не става. Оцетът предотвратява изтичането на протеин след образуването на пукнатината . Така че не можете да кажете, че той е напълно безполезен тук.

Харесвате ли това, което четете? Дайте ни „Харесвам“ във Facebook и не забравяйте да споделите статията с приятелите си!

Друг популярен начин за предотвратяване на напукване на яйцата е да направите малка дупка в черупката в областта на въздушния джоб. Много хора вярват, че яйцата се напукват поради внезапната промяна на температурата, когато яйцата се хвърлят във вряща вода. Обаче не е така.

Известният кулинарен експерт Артър Льо Куен учи, че яйцата се напукват единствено от факта, че се удрят в тигана. Когато водата заври, тя хвърля яйцата по металните стени, което често води до пукнатини. Знаейки това, вече можем да разберем как да го предотвратим.

Сигурният начин е внимателно да контролирате температурата на водата . Тя трябва да бъде на ниво 80–85 ° C и не повече . Ако това не е възможно, тогава можете да изберете тиган с дебело дъно, яйцата никога няма да скочат в него. Все пак най-вкусните яйца не се получават във вряща вода!

Как да сварите рохко сварени яйца

Доведете температурата на водата до 80–85 °C, при което ще започнат да се появяват малки въздушни мехурчета . Внимателно поставете яйцата във водата, не ги изпускайте. Сварете големи яйца за 4 минути, средни - 3,5.

Поставете готовите яйца на специална поставка, отрежете горната част на черупката с нож. Можете да поставите малко парче масло върху тестиса.

Как да сварите твърдо яйца

Преди да сварите яйцата, трябва да ги разточите малко на масата . Това е необходимо, за да позиционирате идеално жълтъка в центъра. След това внимателно поставете яйцата във вода с температура 80-85°C. Не забравяйте, че можете да добавите сол за вкус.

По време на готвене яйцата се обръщат от време на време с лъжица, така че жълтъкът да остане в центъра. Гответе точно 10 минути . След това всяко яйце трябва леко да се счупи на масата и да се залее със студена вода. Така ще влезе в пространството между черупката и яйцето, така че лесно ще се обели.

Ако цветът на повърхността на жълтъка е зелен, тогава яйцата са усвоени.

Не забравяйте да не варите яйца, които току-що са били в хладилника. Наскоро писахме, че яйцата изобщо не трябва да се съхраняват там . Освен това не можете да ги слагате в студена вода и не гответе във вряща вода . По-добре вземете идеалните 80-85°C.

Наскоро описахме един много интересен начин за готвене на яйца отвътре . Не сте виждали това досега!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft