Обикновена рибена чорба

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Обикновена рибена чорба
Обикновена рибена чорба
admin
Добавена от: admin
34084
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. риба по избор
1 голяма глава лук
3-4 супени лъжици олио или зехтин
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
3-4 чаени чаши студена вода или зелева чорба
сол на вкус
1 яйце
оцет или лимонов сок
черен пипер
магданоз
по желание - шепа маслини

Рибата се измива и посолява. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 супени лъжици олио или зехтин, след което се поръсва с 1 супена лъжица брашно и 1 чаена лъжичка червен пипер, които също се позапържват. Залива се със студената вода или зелева чорба, посолява се и се оставя на огъня, докато лукът се свари. След това се пуска рибата, като се внимава да не се развари.
Супата се застройва с яйце, подкиселява се с оцет или лимон и се поръсва с черен пипер и магданоз. Поднася се гореща или студена с резенче лимон и малко маслини. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft