250 гр. риба по избор
1 голяма глава лук
3-4 супени лъжици олио или зехтин
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
3-4 чаени чаши студена вода или зелева чорба
сол на вкус
1 яйце
оцет или лимонов сок
черен пипер
магданоз
по желание - шепа маслини
Рибата се измива и посолява. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 супени лъжици олио или зехтин, след което се поръсва с 1 супена лъжица брашно и 1 чаена лъжичка червен пипер, които също се позапържват. Залива се със студената вода или зелева чорба, посолява се и се оставя на огъня, докато лукът се свари. След това се пуска рибата, като се внимава да не се развари.
Супата се застройва с яйце, подкиселява се с оцет или лимон и се поръсва с черен пипер и магданоз. Поднася се гореща или студена с резенче лимон и малко маслини.