Сигурно няма да ви впечатлим, ако ви предложим просто печени картофи. Но с този малък трик ще ги превърнете не просто в нещо вкусно, а в истински шедьовър! Тези пълнени картофи с шунка и кашкавал са мечтата на всеки за нещо вкусно, бързо и лесно.
Цървули от картофи или пълнени картофи с шунка и кашкавал
Продукти:
8 едри картофа
300 гр.шунка или филе/бекон
100 гр.краве сирене
100 гр.кашкавал
1 яйце
20 гр.масло
2-3 с.л.олио
чубрица, черен пипер, сол - на вкус
Приготвяне:
Измийте хубаво картофите, защото няма да ги белим. След това надупчете старателно с вилица и ги намажете с малко зехтин или олио. Увийте всеки картоф в алуминиево фолио, след което ги изпечете във фурна на 200 градуса за 1 час до готовност.
Готовите картофи издълбайте от горната страна внимателно с лъжица, така че да се оформи купичка. Във всеки издълбан картоф (цървул) поставете парченце масло. Нарежете месото на ситно, смесете го с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбитото яйце. Овкусете с подправки по желание (опитайте на сол и добавете, ако е необходим). С тази апетитна смес напълнете издълбаните картофи. По желание може да добавите и издълбаната среда на картофите, но тогава прибавете и няколко лъжици заквасена сметана, за да не стане прекалено гъста плънката.
Подредете напълнените картофи в тавичка, отгоре сложете по още една малка бучка масло и ги запечете за 20-тина минути на 180 градуса.