За отглеждане на палмова фурма от плодова ядка, сушени плодове са доста подходящи. Те трябва да бъдат засадени веднага след като се извадят. Препоръчват се фурми от вида Робелин. Такава палма расте в няколко ствола и не е висока.
Вземаме костилката от плода и го измиваме с топла вода. Нито грам месо не трябва да остава върху костилката. Тъй като такива остатъци причиняват гниене, след като засадите семето в почвата.
Натриваме леко с пила за нокти или шкурка костилката. След това го накисваме в топла вода (температура около 35 ° C) в продължение на три дни. На всеки шест часа трябва да сменяте водата. Когато видите, че костилката е подута, можете да я засадите в пръст.
Взимаме саксия с дупки и изсипваме слой дренаж, почва от смес от пясък и торф в равни пропорции.
Костилките се засаждат в изправено положение, не много дълбоко около половин сантиметър от дължината й. Поставяме бъдещата палма на топло място и периодично я поливаме с вода.
Семената покълват от един до шест месеца. След като кълновете станат с дължина 8-10 см, ги засаждаме в отделни съдове с диаметър около 9 см.
Удобна температура за фурмите през лятото е 22-25 градуса, а през зимата 16-18 градуса. Важен фактор за палмага е осветлението: слънчевите лъчи не трябва да падат директно върху нея, тъй като растението може да получи изгаряния. Това важи особено за летния сезон. Поливайте растението с утаена вода със стайна температура. Правим това три пъти седмично в топлия период и веднъж в студеното.
В млада възраст е необходимо веднъж годишно да се пресажда палма в саксия, която ще бъде с няколко сантиметра повече от предишната.