Тази бобена крем супа става просто приказна, благичка и вкусна
Предлагаме ви рецептата за бобена крем супа. Интересен и различен вариант на вкусотиите с боб, които са ни и традиция, и любов.
Различна, интересна и ултра вкусна става тази бобена крем супа
Трябват ни 500 грама боб, глава и половина лук, два моркова, пет скилидки чесън, четири лъжици олио, две чушки, един домат, четири лъжици сметана, две филии хляб, джоджен, червен пипер, сол на вкус.
Първо е необходимо да си измием хубаво боба и да го оставим да се накисне във вода за 24 часа. След това го изцеждаме от водата му и го поставяме в нова вода. В нея прибавяме и нарязаните лук и чесън.
Щом видим, че бобът вече се е посварил, добавяме към него джоджена, нарязания на ситно морков, ситно нарязаната чушка, домата, който сме настъргали и запържения вече в олио червен пипер. Посоляваме си със сол на вкус по наше желание.
Продължаваме да варим тази вкусотия, докато всички зеленчуци омекнат. Когато са вече готови, ги пасираме, а накрая си прибавяме и сметаната вътре в супичката.
Сервираме я на трапезата си заедно с изпържените крутони, които сме си направили от двете филии хляб. Става истинско удоволствие тази бобена крем супа, тъй като тя е по-различен и още по-апетитен вариант на любимата ни такава.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!